Serveis
El Vull Avortar sorgeix de l’activisme col·laboratiu i amb la voluntat de cuidar-nos i sentir-nos comunitat de defensores per accedir a un avortament amb llibertat, gratuïtat, qualitat, acompanyament, desestigmatitzat, sense desequilibris territorials i veritablement universal. Consulta aquí tots els servies que tens a l’abast.
Whatsapp Vull avortar
Número Whatsapp: 664 647 553
Horari d’atenció: Dilluns a divendres d’11 a 19 h.
Idiomes: Català, castellà i anglès
El Vull Avortar WhatsApp posa a disposició de tothom que ho necessiti un número de consulta per poder respondre consultes vinculades a l’avortament: com accedir-hi, tipologia…
L’atenció la fan professionals de L’Associació (+ enllaç) i és totalment confidencial i gratuïta. Totes les consultes i telèfons s’esborren diàriament.
A qui s’adreça
A dones i persones que tinguin dubtes en relació amb l’avortament. Tot i ser un servei preferencial per a persones embarassades també s’atendran consultes de familiars, amistats i professionals.
Atenem a persones de Catalunya i de l’Estat espanyol preferentment.
+22
Per mail: vullavortar@lassociacio.org
Per whatsapp: 664 647 553
Idiomes: Català, castellà i anglès
Tan bon punt rebem la petició, ens posarem en contacte telefònic.
El servei d’atenció +22 s’adreça a les dones i persones gestants que tinguin dubtes o es plantegin una interrupció de l’embaràs a partir de la setmana 22 de gestació. S’ofereix atenció individual telefònica, videotrucada o presencial per mirar de resoldre dubtes tècnics i legals relacionats amb l’avortament en el darrer trimestre de gestació.
També oferim informació sobre l’accés i recursos per interrompre l’embaràs a l’estranger, així com acompanyament emocional si es desitja.
L’atenció la fan professionals especialitzades de l’Associació i és totalment confidencial i gratuïta.
A qui s’adreça
A dones i persones gestants que tinguin dubtes en relació a l’avortament a partir de la setmana 22 de gestació. Tot i ser un servei preferencial per a persones embarassades també s’atendran consultes de familiars, amistats i professionals.
S’atén a persones de Catalunya i l’estat espanyol preferentment.
La Línia de l’avortament
Telèfon: 664 647 553
Atenció els dilluns i dimecres laborables de 19 a 21 h
La línia de l’avortament és un servei d’atenció telefònic, gratuït i confidencial, que està disponible tres dies a la setmana tant si es vol informació sobre l’avortament com si es necessita parlar sobre el tema perquè s’està pensant a avortar, s’ha tingut un avortament o es coneix algú que ha tingut un avortament.
El telèfon és atès per un equip format per persones pro-elecció i dret al propi cos i oferiran un espai confidencial i segur per resoldre dubtes, per poder parlar de pensaments i sentiments, o per reflexionar i compartir l’experiència d'avortament. També poden orientar sobre quins recursos i serveis tens disponibles.
A qui s'adreça
Tot i ser un servei preferencial per a dones i persones amb capacitat per gestar, també s’atendran consultes de familiars, amistats i professionals. S’atén a persones de Catalunya i l’estat espanyol preferentment.
CJAS
Presencial sense cita prèvia: CJAS Carrer la Granja 19, baixos (Barcelona)
Telèfon: 93 415 10 00
Per WhatsApp CJAS: 687 74 86 40
Atenció presencial: Dilluns a dissabte d’11 a 19.30h.
Idiomes: Català, castellà i anglès
Al CJAS atenem a persones joves fins a 25 anys i també persones d’altres edats, però que necessitin algun tipus d’acompanyament en relació amb l’avortament. L’objectiu és que la persona pugui disposar de tota la informació i un accés àgil i gratuït a l’avortament.
Des del CJAS es fan proves d’embaràs, s’acompanya en la presa de decisió de la dona en el cas que estigui embarassada i també en la informació, la derivació per avortar i suport emocional. En el cas de menors de 16 anys fem una atenció especialitzada confidencial per valorar les diferents opcions.
S’atén a totes les persones amb targeta sanitària o sense, i de qualsevol municipi, regió o país.
Espai denúncies
En cas de viure i/o detectar una situació de vulneració del dret a l’avortament es pot accedir a l’espai de denuncia de L’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius (+ enllaç).
Situacions com ara una espera excessiva per accedir a l’avortament, el maltracte per part d’algun professional o servei, una manca d’informació, o les dificultats per accedir a l’avortament de manera fàcil i gratuïta, poden ser denunciades a L’Observatori de forma anònima i confidencial, si així es prefereix.
Des de L’Observatori es recolliran les vulneracions de drets amb ànim d’activar un procés de suport a la persona, si aquesta ho desitja, i presentar informes per promoure canvis en les polítiques públiques i contribuir a millorar els serveis. L’Observatori és una eina poderosa per a la defensa dels drets i la justícia en aquest àmbit.