Qui som

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius és una entitat no governamental interdisciplinària formada per persones interessades en la promoció i defensa del Drets Sexuals i Reproductius. Es va constituir a Barcelona l’any 1982, arran del sorgiment dels Centres de Planificació Familiar. Es proposa impulsar, fomentar i facilitar la sensibilització, la prevenció i l’educació de la societat en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva.

Tenia molt clar que volia un avortament quirúrgic per diverses raons: personals, professionals... Vaig mirar a internet i vaig veure anuncis de clíniques. Jo estava disposada a pagar-lo. Unes companyes em van recomanar que donés un cop d’ull a la pàgina web vullavortar.org i vaig veure que l’avortament és gratuït! Em va semblar molt fort, perquè no en sabia res. És el nostre dret i no se’ns està informant.
Yolanda
28 anys
Vaig saber del meu embaràs quan estava de 6 setmanes. Llavors encara podia triar mètode entre les pastilles i la clínica, però tenia molts dubtes i no sabia ben bé què comportava cada una de les opcions. Vaig consultar la pàgina Vull Avortar i vaig contactar amb les professionals a través del WhatsApp. Finalment em vaig decidir per les pastilles. Em va tranquil·litzar molt saber què m’estava prenent i què li passava al meu cos en cada moment.
Rebeca
23 anys
Jo acabava d’arribar de Colòmbia i en aquell moment encara no tenia papers ni regularitzada la situació. Van ser unes setmanes amb molta angoixa perquè no hi havia manera de saber què havia de fer i on havia d’anar, tothom em donava indicacions que em feien anar aquí o allà sense solucionar el tema. Quan vaig trucar per casualitat al telèfon de L’Associació tot va canviar i em van poder orientar. En una setmana ja havia avortat i els estic molt agraïda.
Marcela
28 anys

Què has de saber sobre com i on avortar i els passos per accedir a l’avortament gratuït.

L’avortament és un dret reconegut a l’estat i els serveis públics en garanteixen l’accés.

La llei obliga a les menors a disposar de l’autorització expressa d’un dels tutors legals.