Idiomes

Traduccions de Google Translate

El butlletí de Vull Avortar: Una eina per informar-nos, actualitzar-nos, cuidar-nos i generar comunitat

Si esteu llegint això és perquè treballeu o esteu vinculades com a professionals, com a activistes, o com a les dues coses, amb la interrupció voluntària de l’embaràs.

Som moltes  les professionals que fem tot el possible diàriament perquè Catalunya sigui un país on es garanteixi el dret  a decidir sobre el propi cos  fent possibles els avortaments acompanyats i de qualitat. Una tasca professional i activista que no s’atura mai.

La llarga trajectòria de L’Associació en la vindicació d’aquest dret ens aporta una experiència i coneixement que, des dels seus inicis als anys 70, sempre ha compartit. Sabem que l’estigma taca i condiciona tot allò que te a veure amb l’avortament i, no només impacta a les dones i persones gestants que volen fer i fan l’avortament, sinó també a les professionals que hi participen i l’acompanyen, d’una manera o altra. Per això creiem imprescindible trencar aquest silenci i combatre l’estigma generant espais comunicatius, informatius, d’actualització, de trobada i de comunitat entre professionals que defensem el dret a l’avortament. En aquest sentit des de Vull Avortar, més enllà de jornades -com la que vàrem celebrar l’any passat- o els webinars formatius i de debat que anirem organitzant, creiem imprescindible disposar d’una eina de comunicació  i actualització permanent per a les professionals que fem l’avortament posible. Han passat moltes coses en aquests darrers mesos: l’OMS ha publicat una nova guia sobre l’avortament (març 2022) on situa un marc global d’abordatge molt progressista i garantista. Als Estats Units s’ha derogat la llei que garantia l’avortament a tots els estats. El Congrés dels Diputats de l’Estat espanyol ha aprovat una reforma de la llei (01/2023) que revisa l’anterior del 2010 amb canvis importants en el fons i en la pràctica. A Catalunya, el Departament de Salut ha elaborat i planificat un nou protocol assistencial que, entre d’altres qüestions, obre la porta a l’avortament farmacològic en hospitals fins la setmana 14. I s’ha anunciat que es pot avortar amb els dos mètodes a les 6 regions sanitàries de Catalunyaperò, també, han continuat els assetjaments davant les clíniques acreditades per fer avortaments i  des de L’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius s’han seguit recollint algunes situacions de vulneracions de Drets de persones que volien interrompre l’embaràs.

Des d’aquest butlletí volem recollir i proposar notícies com aquestes, seleccionar els millors recursos d’interès formatius per a professionals i, a la vegada, aterrar els darrers debats internacionals. Però sobretot volem cuidar-nos i sentir-nos comunitat de defensores. Perquè som resistents i perseverants defensores dels drets sexuals i Reproductius amb la voluntat de garantir l’accés a un avortament lliure, gratuït, de qualitat, acompanyat, desestigmatitzat, sense desequilibris territorials i veritablement universal.

Us animem a seguir aquest butlletí, a proposar temàtiques i a recomanar-lo a d’altres professionals defensores per fer crèixer, tant com puguem, aquesta comunitat que ja és vostra.

Subscriu-te al butlletí Vull Avortar

* indicates requiredÚltimes notícies
La Línia de l'avortament

Si has tingut un avortament, o estàs pensant en avortar, aquesta línia és per a tu.

Centro
Casanovas

C/Calabria, 79  Barcelona
934 269 734
recepcio@clinicacasanovas.cat

Agrupació
Tutor Mèdica

C/Berguedà, 19 Barcelona
934 192 626
dpttrabajosocial@yahoo.es

Clínica
Emece

C/ Anglí, 39 bis Barcelona
932 033 038
emece@emece.es

Clínica
Dalmases

C/Dalmases, 34  Barcelona
934 170 952
clinicadalmases@gmail.com

Clinica
Ginecologica Sants

C/Roger, 23 baixos Barcelona
933 390 136
info@cgsants.es

Centro
Médico Aragón

C/Viladomat, 158  Barcelona
934 529 930
citas@centromedicoaragon.com

Instituto
Ginetec

C/Espronceda, 346, baixos Barcelona
933 493 838
institutoginetecbarcelona @gmail.com

Clínica Gine-Gir Centro
Médico Aragón

C/Impressors Oliva, 1  Girona
972 413 260
citas@centromedicoaragon.com

Centre
Mèdic Adàlia

Carrer de la Creu, 8 Girona
972 411 641
adaliacentremedic@hotmail.es

Centre
Mèdic Eira

C/Frederic Mompou, 5  Tarragona
977 241 621 i/o 657801003
info@centromedicoeira.es

Skip to content