Idiomes

Traduccions de Google Translate

La Asociación de Clínicas Acreditadas para la IVE (ACAI) presenta una guia jurídica

El passat 25 de maig es va presentar el llibre "El aborto en España. Guía jurídica práctica de la interrupción voluntaria del embarazoescrit per José Antonio Bosch jurista especialitzat en la normativa sobre l'avortament provocat i assessor jurídic d'ACAI.

En la presentació del llibre ACAI ha assegurat que la reforma de la llei de l'avortament no garantirà que aquest servei es presti integrat a la salut pública per falta de formació entre els seus professionals, perquè encara hi ha molts objectes de consciència i perquè la seva implementació choca amb les competències autonòmiques.

Bosch creu que la nova norma "no canvia res” en allò referent a limitar la derivació d'aquest servei a les clíniques privades.

Un dels punts principals de la reforma, aprovada el febrer passat, és implementar la interrupció de l'embaràs a la sanitat pública per combatre dades com les del 2021, quan, segons les últimes xifres oficials del Ministeri de Sanitat, només el 15,67 % dels avortaments van tenir lloc en un centre públic. Per ACAI canviar aquesta dinàmica és molt complicat per la manca de formació dels professionals i perquè no es pot obligar les comunitats a executar aquesta prestació d'una manera determinada.

La portaveu d'Igualtat del PSOE al Congrés dels Diputats, Laura Berja, ponent a l'acte, ha secundat aquesta visió en reconèixer que "la pública avui no compta amb els recursos necessaris", encara que el desig del Govern sí que seria que la prestació de l'avortament es pogués oferir a les dones sempre al Sistema Nacional de Salut. També per a la catedràtica de Dret Penal de la Universitat de Màlaga Patricia Laurenzo amb la nova regulació "no es garantirà que totes les dones avortin en hospitals públics".

Els tres ponents han coincidit que un altre dels problemes de la pública a l'hora de garantir l'avortament a les seves instal·lacions a totes les dones és el nombre de metges objectors de consciència.

L'autor ha alertat que "s'està imposant un criteri en diferents administracions sanitàries que no veu en la prestació de l'avortament només el cost", cosa que està provocant que a la pública s'estengui la interrupció de l'embaràs pel mètode farmacològic " perquè és més barat”.

Això, ha afegit, posa en perill la llibertat de les dones per triar el mètode emprat per a la interrupció, un dels pilars fonamentals de la reforma, segons ha destacat Berja.

Font: EFE

Llibre: https://www.thomsonreuters.es/es/tienda/duo-papel-ebook/el-aborto-en-espanaduo/p/10022320?utm_source=legaltoday&utm_medium=display&utm_campaign=Recomendados

Últimes notícies
La Línia de l'avortament

Si has tingut un avortament, o estàs pensant en avortar, aquesta línia és per a tu.

Centro
Casanovas

C/Calabria, 79  Barcelona
934 269 734
recepcio@clinicacasanovas.cat

Agrupació
Tutor Mèdica

C/Berguedà, 19 Barcelona
934 192 626
dpttrabajosocial@yahoo.es

Clínica
Emece

C/ Anglí, 39 bis Barcelona
932 033 038
emece@emece.es

Clínica
Dalmases

C/Dalmases, 34  Barcelona
934 170 952
clinicadalmases@gmail.com

Clinica
Ginecologica Sants

C/Roger, 23 baixos Barcelona
933 390 136
info@cgsants.es

Centro
Médico Aragón

C/Viladomat, 158  Barcelona
934 529 930
citas@centromedicoaragon.com

Instituto
Ginetec

C/Espronceda, 346, baixos Barcelona
933 493 838
institutoginetecbarcelona @gmail.com

Clínica Gine-Gir Centro
Médico Aragón

C/Impressors Oliva, 1  Girona
972 413 260
citas@centromedicoaragon.com

Centre
Mèdic Adàlia

Carrer de la Creu, 8 Girona
972 411 641
adaliacentremedic@hotmail.es

Centre
Mèdic Eira

C/Frederic Mompou, 5  Tarragona
977 241 621 i/o 657801003
info@centromedicoeira.es

Skip to content