Idiomes

Traduccions de Google Translate

Nova actualització "Clinical handbook on abortion" de l'OMS

El 15 de juny de 2023 l’OMS ha publicat el Manual de pràctica clínica per a una atenció a l’avortament de qualitat. Aquest document pretén facilitar l'aplicació pràctica de les recomanacions clíniques de la guia d'atenció a l'avortament (Organització Mundial de la Salut [OMS] 2022).

El 2014 l’OMS  va llançar un manual clínic titulat "Manual de pràctica clínica per a un avortament segur" el 2014, on s'incloïa tota la informació dels serveis d'avortament per garantir la seguretat de dones i nenes. Ara s’ha renovat aquest informe en què inclou millores per garantir una informació completa i precisa sobre els passos a seguir.

"Els treballadors i treballadores de la salut tenen un paper fonamental a exercir en la prestació de serveis d'avortament de qualitat que respectin les decisions de les dones i les nenes i satisfacin les seves necessitats", ha comentat la directora de Salut i Investigació Sexual i Reproductiva de la OMS i cap del Programa Especial de les Nacions Unides per a la Reproducció Humana, la doctora Pascale Allotey.

Aquesta guia té com a objectiu "ajudar a les professionals de la salut a brindar serveis segurs, oportuns i efectius per a l'avortament, alhora que tracten les dones i les nenes amb dignitat i respecten els seus drets". Els serveis clínics relacionats amb l'avortament no només inclouen el procediment en si, sinó també la provisió d'informació i assessorament, maneig del dolor i atenció posterior a l'avortament, inclosa l'anticoncepció.

L'autocura és una opció per fer l'avortament amb medicaments, que l'OMS recomana com un mètode segur i eficaç per interrompre un embaràs. Els medicaments utilitzats, mifepristona i misoprostol, estan inclosos en la Llista de Medicaments Essencials de l'OMS. Amb el suport adequat, les dones poden autogestionar algunes o totes les etapes d'un avortament amb medicaments, per exemple, en la comoditat de casa.

"Quan una dona opta per l'autogestió de l'avortament, els treballadors de la salut han de poder brindar-li informació i consells apropiats i precisos perquè sàpiga què fer, quan fer-ho i, si cal, com accedir al seguiment", ha destacat la cap de la Unitat d'Atenció Integral de l'Avortament de l’OMS, la doctora Bela Ganatra.

"L'avortament amb medicaments ha tingut un paper fonamental en l'expansió de l'accés a l'avortament segur a tot el món, especialment per a les dones i les nenes en les situacions més vulnerables".

En aquest sentit, l'experta assegura que "l'avortament amb medicaments ha tingut un paper fonamental en l'expansió de l'accés a l'avortament segur a tot el món, especialment per a les dones i les nenes en les situacions més vulnerables que no tenen accés als centres de salut o necessiten mantenir el seu avortament en privat evitant hospitalitzacions, per això és important que l'atenció mèdica els professionals el puguin facilitar com una opció per a l'atenció de l'avortament”.

Dins de la pràctica clínica, el manual detalla com els treballadors de la salut poden aplicar els principis de drets humans a la feina per brindar serveis d'avortament: per exemple, garantir que totes les dones i nenes tinguin informació completa i precisa per donar suport a eleccions informades , respectant el consentiment i la seva confidencialitat , alhora que permet la presa de decisions autònoma sobre tots els aspectes de la salut reproductiva.

Font: WHO i https://www.consalud.es/pacientes/oms-lanza-nuevo-manual-clinico-garantizar-servicios-aborto-calidad_131016_102.html  // https://ipasmexico.org/2023/06/15/la-oms-publica-nuevo-manual-clinico-para-apoyar-la-atencion-del-aborto-de-calidad/

Últimes notícies

Avortament és autocura

El Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats i el Consell de la Joventut de Barcelona ens ajuntem amb ànim de deixar ben clar que l’avortament

La Línia de l'avortament

Si has tingut un avortament, o estàs pensant en avortar, aquesta línia és per a tu.

Centro
Casanovas

C/Calabria, 79  Barcelona
934 269 734
recepcio@clinicacasanovas.cat

Agrupació
Tutor Mèdica

C/Berguedà, 19 Barcelona
934 192 626
dpttrabajosocial@yahoo.es

Clínica
Emece

C/ Anglí, 39 bis Barcelona
932 033 038
emece@emece.es

Clínica
Dalmases

C/Dalmases, 34  Barcelona
934 170 952
clinicadalmases@gmail.com

Clinica
Ginecologica Sants

C/Roger, 23 baixos Barcelona
933 390 136
info@cgsants.es

Centro
Médico Aragón

C/Viladomat, 158  Barcelona
934 529 930
citas@centromedicoaragon.com

Instituto
Ginetec

C/Espronceda, 346, baixos Barcelona
933 493 838
institutoginetecbarcelona @gmail.com

Clínica Gine-Gir Centro
Médico Aragón

C/Impressors Oliva, 1  Girona
972 413 260
citas@centromedicoaragon.com

Centre
Mèdic Adàlia

Carrer de la Creu, 8 Girona
972 411 641
adaliacentremedic@hotmail.es

Centre
Mèdic Eira

C/Frederic Mompou, 5  Tarragona
977 241 621 i/o 657801003
info@centromedicoeira.es

Skip to content