Idiomes

Traduccions de Google Translate

Web de Vull Avortar

Les pàgines informatives “vullavortar.org” i “quieroabortar.org” sumen mes de 6.000 visites en el primer any de funcionament

Durant el 2022 les pàgines vullavortar.org i quierabortar.org van sumar més de 6.000 visites realitzades per usuàries i professionals que buscaven alguna informació referent a l’avortament a Catalunya. La web, creada l’agost del 2021, volia generar un espai d’informació fàcil, accessible, veraç i fiable sobre l’avortament. Es va  impulsar a partir de l’activisme col·laboratiu i finançada a través d’un Verkami on han participat desenes de persones i entitats de tot el territori.

Què he de fer si vull avortar? A qui ho pregunto? On busco la informació? És gratis? I si no tinc targeta sanitària? Fins quan puc avortar?

Aquestes són algunes de les preguntes que es fan les dones i que sovint queden sense resposta perquè la informació no és fàcilment accessible. Més de 20 mil dones a Catalunya, i 100 mil a l’Estat espanyol, avorten cada any havent de trobar respostes on poden, destriant enmig d’informacions complexes, distorsionades i, fins i tot, falses, que obstaculitzen l’accés als serveis. Tot això, sense conèixer quantes en queden fora per no entendre o trobar la informació adient en cada cas.

L’origen de la web. La dificultat de trobar informació

El passat mes d’abril es presentava l’Informe “El acceso al aborto voluntario en el Estado español: principales barreras“, centrat en l’accessibilitat a la informació sobre la interrupció voluntària de l’embaràs, així com en l’anàlisi de les obligacions jurídiques de l’Estat espanyol a l’hora garantir aquesta dimensió del dret a l’avortament. L’informe posa de manifest la vulneració del dret a la informació per la manca de campanyes institucionals d’informació i sensibilització sobre l’avortament, la falta d’informació institucional accessible a través de les pàgines webs de les diferents institucions de salut o que el primer resultat en buscar informació a Internet sobre la Interrupció Voluntària de l’Embaràs és una entitat fonamentalista antiavortament.

Què inclou la web?

La pàgina web conté la informació més important que ha de saber qualsevol persona per accedir a un avortament: on es fa, qui ho fa, com ho fan, fins quan, en quines condicions, els terminis legals i els drets a exigir. És a dir, conté informació eminentment pràctica i en actualització permanent i està pensada per ser un espai dinàmic, on cadascú pugui plantejar el seu cas concret i rebi la resposta als seus dubtes i necessitats específiques. Ha estat redactada per part de professionals especialistes reconegudes en la matèria i està acreditada pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Contempla, a més a més, un espai de contacte directe via correu electrònic i whatsapp per si es necessita algun altre tipus d’acompanyament, sigui presencial o d’atenció directa en qualsevol tema relacionat amb l’avortament.

Últimes notícies
La Línia de l'avortament

Si has tingut un avortament, o estàs pensant en avortar, aquesta línia és per a tu.

Centro
Casanovas

C/Calabria, 79  Barcelona
934 269 734
recepcio@clinicacasanovas.cat

Agrupació
Tutor Mèdica

C/Berguedà, 19 Barcelona
934 192 626
dpttrabajosocial@yahoo.es

Clínica
Emece

C/ Anglí, 39 bis Barcelona
932 033 038
emece@emece.es

Clínica
Dalmases

C/Dalmases, 34  Barcelona
934 170 952
clinicadalmases@gmail.com

Clinica
Ginecologica Sants

C/Roger, 23 baixos Barcelona
933 390 136
info@cgsants.es

Centro
Médico Aragón

C/Viladomat, 158  Barcelona
934 529 930
citas@centromedicoaragon.com

Instituto
Ginetec

C/Espronceda, 346, baixos Barcelona
933 493 838
institutoginetecbarcelona @gmail.com

Clínica Gine-Gir Centro
Médico Aragón

C/Impressors Oliva, 1  Girona
972 413 260
citas@centromedicoaragon.com

Centre
Mèdic Adàlia

Carrer de la Creu, 8 Girona
972 411 641
adaliacentremedic@hotmail.es

Centre
Mèdic Eira

C/Frederic Mompou, 5  Tarragona
977 241 621 i/o 657801003
info@centromedicoeira.es

Skip to content